kunst in Pand P

Programma Art-café donderdag 6 juni 

Inloop: 19.30 uur

Vernissage: 20.00 uur met het werk van Jacintha Vetter

In de bovenzaal spreker Lex van Lith, kunstenaar en directeur van de werkplaatsen Beeldenstorm/Atelier Daglicht

Afsluitende borrel in café

 

Biografie Jacintha Vetter

In 1988 studeerde ik af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Het was een 5 –jarig huwelijk, want 24 uur per etmaal was je met die opleiding bezig, zowel in theorie als praktijk. Het was mijn ideaal kunstenaarschap te combineren met docentschap. Echter door toen al ingezette bezuinigingen in vakken beeldende vorming kwam daar niet veel van terecht. Na jarenlang verschillende banen ( 5! O.m. Van Abbemuseum, CKE, Heerbeeckcollege, volksuniversiteit Geldrop, Artedu etc.) gecombineerd te hebben met mijn atelier besloot ik om me om te scholen naar cultureel management. Na gewerkt te hebben voor MU en Arctic kon ik 2 reguliere baantjes realiseren bij De Overslag, kleine kunstinstelling in Eindhoven.

Ondanks een innovatief beleid werd De Overslag helaas in de vaart der volkeren wegbezuinigd met een nieuwe cultuurnota, samengesteld met adviezen van een rand stedelijke commissie en zagen wij met lede ogen hoe er een kaalslag ontstond in de Eindhovense kunst- en cultuurwereld.

Omdat mijn motivatie altijd was om mensen drempelverlagend met kunst kennis te laten maken, en ook de kunstproductie van kunst te stimuleren zette ik veel projecten op met kunsteducatie, en nam ik het initiatief tot het uitbrengen van de Kantlijn, Kunstjournaal der Zuidelijke Nederlanden

Ik was ook oprichter én voorzitter van K9 een soort verbond tussen kleine kunst en kunstproductie-instellingen in Eindhoven die vooral knokten voor hun voortbestaan en professionele cultuurbanen in die instellingen. We beheerden het door K9 opgerichte Pokonfonds waarbij K9 instellingen een budget mochten beheren voor kunstproducties in situ. Daarbij waren aangesloten, De Overslag, de Fabriek, Beeldenstorm, WEI, Grafisch Atelier Daglicht, Flipside, Stroomhuis, TAC.

Hoewel een groot deel van mijn werkende leven tot nu toe bestond uit werken in dienst van de kunst; ben ik altijd achter de coulissen mijn eigen werk blijven maken. Ik trad alleen weinig op de voorgrond in de vorm van presentaties of exposities. Sinds 3 jaar ben ik echter mijn eigen werk (eindelijk ) op de voorgrond aan het brengen. Kek 040 waar ik sinds 2017 lid van geworden ben, heeft mij de gelegenheid geboden ook daadwerkelijk in hun projecten mijn werk te tonen aan een breed Eindhovens publiek.