Stichting Watershed - Slik Sonic

Stichting Watershed - Slik Sonic

Literaire talkshow over het woord op de beat

 

Muzikale gasten nemen plaats op de SLIK bank, spuien kennis, geven een inkijkje in hun schrijfproces en delen persoonlijke verhalen. En beantwoorden de vragen die je altijd al had willen stellen.

In de eerste aflevering van SLIK SONIC ontvangt gastheer Frank Sens (DJ Y’skid) de rappers Extince, Braz en Starrlight.

Extince

Zonder Extince geen Spraakwater. Zonder Spraakwater geen eerste top 10-notering voor een Nederlandstalig hiphop nummer. Zonder deze doorbraak geen beef met Def P. En zonder die beef hadden we nu niet een florerende Nederhop scene.
Peter Kops, want zo heet Extince in het dagelijks leven, is een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop, bovengenoemde Spraakwater stamt al uit 1995.
Zijn kenmerk: Brabantse woordspelingen en een zachte g.
Zijn wapenfeiten: naast Spraakwater haalde hij de Nederlandse hitparade met Viervoeters en Kaal of Kammen. En hij mag zich sinds februari 2018 winnaar van de Edison Oeuvreprijs noemen.

Braz

Hoe Braz te typeren? Ongecensureerd grappig. Zijn raps beschrijven absurdistische situaties; zijn debuutalbum uit 2012 heet niet voor niets De Reportage van een Zonderling (self-released). Sinds dat album ging het snel: Braz is een household name in de Nederlandse hiphop scene. Zijn BRAZPARK tape uit 2017 met collaboraties met MocroManiac, Fresku, Teemong, Pietju Bell, Killer Kamal en Nicole bus is een ware banger. Maar Braz is ook bekend van de komische filmpjes die hij met o.a. Fresku heeft gemaakt en waarmee hij rappend Nederland op de hak neemt. Maar daar gaat het tijdens SLIK SONIC niet over. Of misschien ook wel.

Tickets en informatie

12,50 t/m 17,50

 

17-01-201919:30 uur
Dit evenement is al geweest…