• Kruistocht

Kruistocht - Trouble Man / St. Marjolijn van Heemstra / Theater Artemis

Kruistocht, een voorstelling gebaseerd op dat dikke boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek.

Hele generaties groeiden op met Thea Beckmans Kruistocht in spijkerbroek. Kruistocht, Jihad. Twintig jaar geleden leken deze begrippen nog geschiedenis. Maar sinds 11 september 2001 voeren wij in onze moderne spijkerbroek weer nieuwe kruistochten. Als een tijdmachine reist Kruistocht, geen kinderboek van de Middeleeuwen naar de verre toekomst. Waarbij we ons afvragen waarom wij in onze moderne spijkerbroeken nog altijd kruistochten voeren?

Uit de pers:
"Theater Artemis legt in deze voorstelling een glasheldere link tussen de geloofsstrijd van nu en die van de late Middeleeuwen." (Trouw 4 sterren)
"Maakproces van Kruistocht lijkt interessanter dan voorstelling zelf." (de Volkskrant 4 sterren)
"Later als ik groot ben. Daar zijn ze naar op weg. Dat in contrast met die twee ouders die tegen de tijdgeest in proberen iets van het optimisme uit hun jeugd vast te houden in de opvoeding: dat raakt." (Theaterkrant 4 sterren)
"De vurige betogen waaieren alle kanten uit: van racistische agenten tot etnisch profileren bij de glijbaan. Zó zet je tieners aan het denken." (Het Parool 4 sterren)
"Artemis wordt betaald om theater te maken voor kinderen en jongeren. Dat doet het gezelschap al jaren op topniveau. Deze voorstelling bewijst dat ook weer. Met zulk topniveau is het gezelschap bovendien in staat om de grootste scepticus te veranderen in een gretig toneelliefhebber." (Cultuurpers 5 sterren)

Met: Lizzy Timmers en Sadettin Kirmiziyüz. Regie: Jetse Batelaan. Co-productie met: Trouble Man en St. Marjolijn van Heemstra
Prijs excl. servicekosten en pauzeconsumptie

Tickets en informatie