Freedom Theatre - De Wachtkamer (+ documentaire)

Freedom Theatre - De Wachtkamer (+ documentaire)

Zaterdag 16 maart: 16:00 uur De Wachtkamer documentaire met inleiding

Zaterdag 16 maart: 20:30 uur De Wachtkamer Theater

Zondag 17 maart: 16:00 uur De Wachtkamer documentaire met inleiding

Zondag 17 maart: 20:30 uur De Wachtkamer Theater

Over de documentaire

De wachtkamer is een documentaire over vijf vrouwen met borstkanker. Allen zitten sinds de diagnose van kanker letterlijk en figuurlijk in de wachtkamer. Na de vernietigende vaststelling van kanker gaan ze door de mallemolen die het ziekenhuis heet. De wachtkamer wordt bijna een tweede huis. Hoewel het dagelijks leven doorgaat, blijft het moeilijk om je aan de wachtkamer te onttrekken. De vijf vrouwen gaan de confrontatie aan met hun angst en sterfelijkheid maar ook over vreugde, vriendschap, liefde en het leven. 

Over de voorstelling

Nadat theatermaakster Kim Don zelf geconfronteerd word met kanker, raakt ze gefascineerd door alles wat ze als patiënt doormaakt. Dat wat zo ver van haar normale leven vandaan ligt. De emoties, de angst, de fysieke pijn, en de eenzaamheid van het ziek zijn, de wachtkamer, het wachten op uitslagen, het wachten op onderzoeken.  De bloed testen, scans en de chemokuren. Het wachten op leven of op de dood.  Maar ook de andere kant, de liefde van vrienden, man en kostbare momenten met kinderen, lotgenoten, de onverwachte vreugde van een alledaagse zonsondergang. Het los laten van dingen die eerst maar nu niet belangrijk bleken. Tussen de chemokuren door schreef ze de theatervoorstelling “De wachtkamer”  Over twee vrouwen die elkaar ontmoeten in de wachtkamer bij de oncoloog.  Over hun vriendschap, hun angst, de liefde en hun hunkering naar onbezorgd leven.

Script en regie Kim Don
Acteurs Joost Veenhuysen, Wen Van Der schaaf, Yvonne Molenaar, Jan Van Bekkum
Figuranten Dian van Rietschoten, Yvonne van der Vloet, Sandra, Joris, Annelies Götzsch,  Corine Barbeau, Gertione Hermes, Inge Bogers, Annick Snoek, Ronald Vermijs
Documentaire interviews Erik Wouters
Geluidstechniek Jaap Bergsma
Video en montage John Meuermans & Ad Smolders

Tickets en informatie

docu 10,- / voorstelling 15,-

 

14-03-201919:15 uur
Dit evenement is al geweest…
15-03-201919:15 uur
Dit evenement is al geweest…
16-03-201916:00 uur
Dit evenement is al geweest…
17-03-201916:00 uur
Dit evenement is al geweest…