Dario Fo Monologen: Het verhaal van de tijger

Dario Fo Monologen: Het verhaal van de tijger - Jan De Becker

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 om 20.30 uur brengt Jan De Becker in Pand P de monoloog ‘Het verhaal van de tijger’ van de Italiaanse theatermaker en Nobelprijswinnaar Dario Fo.

‘Het verhaal van de tijger’ is een vertelling over een soldaat die tijdens Chinese burgeroorlog (mid 20ste eeuw) zwaar gewond achter gelaten wordt door zijn strijdmakkers en in een grot beland die bewoond wordt door een koppel tijgers.

Dario Fo schreef ‘De tijger’ na een reis door China in 1975. Hij zou zich hebben laten inspireren door een verhalenteller die hij zag optreden in Shanghai. Het is een vertelling van de zuiverste soort. Het is een verhaal is geschreven in de geest van de commedia dell'arte, dus het amusement van de toeschouwers staat voorop. De Vlaamse acteur Jan Decleir, die het begin jaren tachtig in Vlaanderen en Nederland bracht, noemde het "een voorstelling van allen tijden".

Omdat Dario Fo zijn humor schrijft in een heel volkse taal, vertelt Jan het verhaal in zijn moedertaal, het Vlaams-Brabants uit het zuiden van Brussel. Als publiek mag je daarom een Vlaamse tongval en Brusselse uitdrukkingen verwachten die de monoloog krachtig en levendig maken.

Jan De Becker is oud-voorzitter en spelend lid van het Ariëns Toneel, dat elk jaar het wagenspel brengt doorheen heel Eindhoven. José Cruijsberg is regisseuse en oud-docente bij het CKE.

Spel: Jan de Becker
Regie: José Cruijsberg
Techniek: Martijn Bijleveld.

Tickets en informatie