ZING NL

ZING NL

Een zing-zondagmiddag voor statushouders, expats, asielzoekers die Nederlands als tweede taal hebben en die beter willen spreken en begrijpen.

Zing NL: samen zingen om beter Nederlands te leren

Initiatiefnemer is Hanna Bossers uit Eindhoven. Ze werd geinspireerd door een filmpje van Paradiso waarin mensen uit verschillende landen samen zongen onder de noemer Zing Nederlands met me. 

'Het is namelijk zo dat je via liedjes veel sneller een andere taal leert', zegt Bossers. 'Denk aan je eigen jeugd; je kon al Engelse liedjes meezingen voordat je precies begreep wat je zong'.

Een oproep op Facebook leverde tal van positieve reacties op. Onder wie van Jackeline Tullenaar, directeur van Luzac, en Carolijn van Velthoven, docent muziek. 

Samen hebben ze de schouders eronder gezet en zijn ze begonnen met de organisatie van Zing NL. Bij Pand P mogen ze drie zondagmiddagen een ruimte gebruiken en er is een lijst met liedjes. 'Op die manier kunnen deelnemers alvast horen hoe het klinkt en kunnen ze oefenen, zegt Bossers. 'het is een soort karaoke. De mensen krijgen hun tekst op papier. 'We zingen met begeleiding van pianomuziek'. 

Elke middag staat in het teken van een ander thema. 
Zie de facebookpagina
Aanmelden kan via Facebook.

Aanmelden kan ook via een mailtje naar zing.eindhoven@gmail.com

Tickets en informatie

Gratis

 

17-09-201714:00 uur
Reserveren via mail